Nytt agentur for Mineralteknikk

Mineralteknikk overtar agenturet for MDS trommelsikter i Norge.

Som eneforhandler for TerexFinlay og Terex Washing System har vi opparbeidet oss verdifull kunnskap og ekspertise innen knuse- og siktebransjen. Nå tar vi steget videre med Terex MDS, et anerkjent merke i det norske markedet.

–Med service i ryggraden og lidenskap for faget er jeg sikker på at våre ansatte vil bidra til et positivt løft av MDS her til lands, sier daglig leder Arne Kenneth Øvstebø.

MDS er en irsk produsent av trommelsikt til knuse- og siktebransjen. Terex-gruppen kjøpte opp produsenten i 2020. Nå som det er en del av Terex-familien, forenkler det både delesalg og service. 

MDS har et bredt utvalg av modeller for både mobile- og stasjonære anlegg. Vi fokuserer i hovedsak på de mobile modellene M412M413M515 og M518R, samt stasjonære modeller som M615M820 og M720R.

Maskinene kan settes opp med en rekke muligheter med typer trommel og typer åpninger. Sammen med MDS vil vi komme frem til de mest produktive og effektive løsningene for våre kunder.

M820
M820 er ideell for bruk til rengjøring av stein eller sortering av sprengt materiale.

Kompetanse på ekstremt høyt nivå

MDS har blant annet utviklet en trommelsikt som kan håndtere stein opp til over meteren i diameter. Det krever både ekspertise og kompetanse på ekstremt høyt nivå for å få mest mulig effektiv og økonomisk produksjon. 

–Med regjeringens satsing på hav vindmøller fremover, vil MDS bli et svært aktuelt produkt i denne produksjonen, sier Øvstebø

M413 til gjenvinning av masser

Den nest minste modellen, M413 på 25 tonn, er mest brukt til gjenvinning av masser. Det unike prinsippet med trommelen gjør at all masse og stein blir snudd og banket ren for vedheft, slik at ren stein kommer ut på mellomfraksjon eller overstørrelse.

Det unike med M413 er at banker og snur steinen slik at den blir ren for vedheft.

M515 til skyddstein

Den kraftige M515 maskinen, som veier 49 tonn, brukes mye til pukkverksapplikasjoner, med fokus på produksjon av skyddstein, også kjent som «wasserbau» stein. Denne type stein produseres ofte på vekt og kommer i varierende størrelser, som 5-40kg eller 10-60kg. For å få helt nøyaktig fraksjon ut så er det perfekt å sette M515 etter en stor grovknuser. 

M515 Heavy Duty trommelsikt, omtales som flaggskipmodellen i MDS-serien

Maskinen kan og lastes direkte fra røys, men da er det noe større slitasje.
Saken ble omtalt i bladet Anlegg og Transport