Fire maskiner til Bergneset Pukk og Grus AS

BPG AS i Storsteinnes i Troms satset stort og økte fra to til tre trinns knusing.
Terex Finlay 984 til Bergneset Pukk og Grus AS

Utfordringen

Utfordringen til Bergneset Pukk og Grus AS var at de trengte maskiner til å produsere strøsand og tilslagsmateriale fra eget brudd på Bergneset utenfor Storstangnes i Troms.

Ønsket var en stor tredekket sikt som kunne ta primærmasser og sortere de helt ned til strøsand i første trinn, og med kapasitet opp mot 400tonn i timen fra spindelknuser.

Løsningen

Løsningen ble den store treakslete Terex Finlay 984 horisontalsikt med cedarapid siktekasse. Dette sorteringsverket ble brukt til produksjon av betongtilslag av morene.

Maskinen er satt opp med 3mm duk i bunn, 8mm på mellomdekket og 25mm på toppdekket. Maskinen mates fra en Metso HP300 spindelknuser med ca.350 tonn i timen.

Terex Finlay 984 til Bergneset Pukk og Grus AS

Stor investering

BPG AS ville øke produksjon og kvalitet, for å være forberedt til å ta på seg større prosjekter på sikt. I handelen med Bergeneset inngikk også to stk TC80 stackere og en Terex Finlay 693 finsikt for produksjon av naturmasse til strøsand. Alle de nye maskinene står sammen med flere maskiner i Balsfjord – godt rustet for kommende prosjekter i distriktet.

Dette var den største investeringen Bergneset har gjort noensinne og for oss i Mineralteknikk var dette en spennende levering i nord.

Kundens opplevelse